« Semuc Champey - 18/1/2003 | Forside | Flores - 20/1/2003 »

Semuc Champey/Flores - 19/1/2003

Stod op kl. 5.30. Bussen var der allede kl. 5:45, så vi fik lidt stres på. Og taenk sig det regnede, vi troede elllers det var deres toerre tid. Hold da ferie var vi heldige at vi skulle afsted. For saadan en backpacker "lodge" i semi jungel er ikke just spaende i regnvejr.

Kl. 7:30 var vi i Pajal. Vi fulgtes med Josh fra Alalska. Af minibus chauffoeren fik vi at vide at bussen ville komme kl. 8-8:15. Klokken blev nu som forventet 8:30 før chicken bussen ankom. Ind med os og afsted det gik på bumpede veje op og ned af bjergene. Asfalten er endnu ikke naet til den del af vejen. Kl. 12:30 blev vi sat af i et kryds i Sebol. Det var godt nok en rigtig doedbidder by. Desvaeere skulle vi på toillettet. Det foregik i den fri natur bag et hegn. Bestemt ikke en oplevelse vaerd at gentage. Sad og ventede ved en lilel shop, hvor en mor og sin soen var maegtig optaget af vores og Joshes digital kameraer.

Hmm. tiden gik og der synes ikke rigtig at komme nogen busser. Chauffoeren havde sagt at der ville komme en kl. 13:00. ved 13.30 tiden så vi endelig en minivan. Den synes dog at vaerre temmelig fyldt op - selv efter guatemalissike standarder. Og ganske rigtig de eneste ledige pladser var på taget. Så op med os. Chauffoerren sagde det kun var for 3 km - lidt af en underdrivelse da vi hvertfald sad der et kvarter. vi foelte so virkelig som vaerrende off the beaten track. Naa men heldigvis fik vi et saede inde i vanen - tror ikke vi ville have kunnet klare at sidde på toppen hele vejen til Sayaxacha. Det tog trods alt 2 1\2 time.

Endnu et skift til en anden minivan til Flores. Turen gav os den dejlige overrakselse at det var fladt og asfalteret hele vejen - selvom vejen nu lige før Flores blev noget bumpet - asfalten var slidt helt ned og der var derfor kæmpe huller.

Landskabet var her praeget af lavlandet i rigitg cowboy stil med kvaegfarme og cowboyder ridende på heste som drev kvaeget. et totalt skift fra det subtropiske klima med dets masser af flotte blomster og overdrevne maengde af forksellig slags groenne planeter og traer. Her ankom vi på hotellet kl. 18.30 efter over 12 timers transport. Men egentlig havde det ikke vaerret så haardt, da landskabet var utrolig vekslende. Af et så lille land som Guatamala er, er det utroligt så varieret landskabet er.

Hotellet - El Mirador - er ganske fint. 80 Q med eget bad. Og et bad gjorde i sandheden godt. Besluttede os for at pine vores sultne maver så vi fik skrevet dagbog. Vi var efterhaanden blevet mange dage bagud, så vi tog hver nogle dage. Mens Henrik gik igang med dagbog skriveriet - koebte Nina busbillet til Belize City, hvoved vi fik transporten til Tikal gratis.

Spiste en pizza og gik derfor op for at sove. To dage i traek hvor vi skal op kl 4.30