« Antigua - 15/1/2003 | Forside | Antigua/Semuc Champey - 17/1/2003 »

Antigua - 16/1/2003

Sove sove. Vi sov laenge. Nej hvor var det dejligt. Vores hotel er et sted hvor der bor en masse udlaendige der tager spanskkurser. Så der er altid nogen. De kan ikke rigtigt forstaa hvorfor vi ikke også tager kurser. 2 har nu spurgt direkte: hvorfor tager i ikke spanskkurser. Naa men det er et superhyggeligt sted og vi har adgang til et koeleskab så man kan koebe lidt morgenmad så vi kan spare lidt.

Der er også gratis vand på hotellet som vist nok hedder "Spring guest house". Desuden kommer der en og tager opvasken. Det er sikkert fordi der kun bor folk der gaar i skole på hotellet.

Jeg har fået et lille saar på laeben og derfor koebt noget savle. Det er nok solen kombineret med lidt anden luft og maaske snavset. Men jeg overlever.

Vi spiste yougurt til morgenmad og fik en lille kop te. Vi ville gerne bare have en slapperdag i byen hvor vi ikke skulle noget. Vi havde bestilt en bus videre morgenen efter kl 5 så vi skulle være udhvilede.

Saa vi susede lidt rundt i byen og så de ting vi ikke havde set de foerste dag. Antiqua er mest kendt for den store vulkan der naermest ligger forenden af byen og selvfoelgelig kan ses fra overalt. Men idag kunne man faktisk ikke rigtigt den. Det var nemlig overskyet. Ganske rart, nu hvor vi bare skulle gaa rundt i byen. Ellers kan det altså blive så forbandet varmt.

Deres museer er ganske dyre at komme ind på. Vaesenligt dyrere end i Mexico. Heldigvis har vi stadig vores studiekort så vi kommer ind for halv pris. Ellers tror jeg ikke vi fik set så mange museer som vi goer. Ikke at det tager overhaand, men ellers kan det godt loebe op, rent prismaessigt.

Saa bla den store La Merced som er en stor kolonial kirke. Her så vi bla den list spoejse religion de nu engang har. En mand havde taget sin mountainbike med ind i kirken fordi han sikkert ikke lige havde en laast på. Så han gik rundt med ned at kirkegulvet hvor der var en begravelse igang. Ja de har nu altså en anden omgang med kirken en vi har. Men hos dem er der altid nogle i kirken.

Saa også en hel ruiner fra bla kirker samt diverse koloniale bygninger. Så også et lille toejmuseum hvor de beskrev de forskellige dragter der baeres rundt om i omraadet og hvad deres farver representere.

Vi proevde at finde et lille musikmuseum som skulle være ganske flot men fandt det ikke. Og af gode grunde som vi fik af vide da vi ledte rundt inde på kirkegaarden. Museet er flyttet til en lille by udenfor Antiqua.

Fik koebt lidt ind fik soerme også en lille blaabaerstaerte samt varm kakao på vejen hjem. Helt fattige er vi jo ikke.

Hjemme på hotellet fik vi opdateret vores rejseplan og ordnet alle de her smaa praktiske ting som nogle gange hober sig op, også når man rejser.

Vi susede så hen på Sky Cafe som havde en tagtaresse hvor man kunne få en drink og sidde og læse lidt. Ok udsigt, men da der stadig vaer lidt overskyet kunne det have vaeret bedre.

Jeg gik ned for at skrive lidt dagbog, men internet i Antiqua var nede. Overalt. Så ingen dagbog den dag. Man havde dog mulighed for at få lavet en CD med alle mine billeder fra mit digital kamera paa, så det fik eg gjort. Dels som backup dels som nu kan vi tage endnu flere billeder.

Paa gaden kan man koebe alle mulige slags med. Smaa tortillaer, hambugere og hot dogs i bedste amerikanske stil. De var desvaerre taget en del af de daarlige amerikanske vaner. Fx drikkes der ocenaer af sodavand hernede. Alle drikker sodavand og man kan da også se det på deres taender. Der er meget soelv i munden herovre. Det er selv smaa boern der faar sodavand.

Gik tilbage på hotellet for at pakke. På hotellet var der en syg pige. Hun så ganske syg ud. Det viste sig senere at hun have dysenteri. Ikke godt. Vi har heldigvis altid undgaaet de slemme ting. Lidt daarlig mave det er vist det.

Fik smurt et par sandwich til vores tur naeste morgen. Gik om på Rainbow Cafe og fik noget mad. De skulle efter sigende have rigtigt god mad. Det fik vi ikke. Min Calleloni var varmet i mircroen og Ninas Chili con Carne smagte maerkeligt.

Saa ellers hjem på hovedet i seng. Naa man skal op kl 4.20 så er det meget rart med bare lidt soevn.