« Panajachel - 12/1/2003 | Forside | Jaibalito/Antigua - 14/1/2003 »

Panajachel/Jaibalito - 13/1/2003

Stod op og pakkede. Vi har ganske faste rutiner omkring pakning. Dvs hvem der pakker hvad og hvordan, så det gaar faktisk temmeligt staerkt. Vi skulle ud til en lille hotel så vi skulle kun have en rygsaek med. Den anden lod vi blive staaende på hotellet da vi ville komme tilbage.

Forhandlede lidt om prisen på baaden og kom så afsted. Sejlturen tog omkring 20 min. Man sejler langs kysten således man kan samle evt rejsende op. Baade lokale og backpackere.

Hotellet, La Casa del Mundo, havde vi fået anbefalet af to amerikanere at vi simpelthen skulle bo på. Det stod også i Lonely Planet. Det ligger på en bjergside og man kan kun komme dertil med baad, eller via en lang og snorklet sti. Dvs ingen veje. Det har omkring 10 vaerelser og vi havde fået af vide at vaerelse 3 var det bedste. Det var det vi havde booket.

Vi lagde til ved baadebroen og fik kaempet os op af den lange stentrappe til receptionen og fik booket os ind. Vores vaerelse er simpelthen det bedste hotelvaerelse jeg nogensinded har boet på. Selve indretning er maaske ikke det bedste med udsigten. Vaerelset naermest haenger ud over bjergsiden med udsigt ud over soen og over til 2 vulkaner. Wow!

Vi havde planlagt at gaa til en lille landsby senere på formiddagen. Vi blev dog lidt usikre da der stod på et skilt at man skulle passe på tyve og kun medtage de penge man regnede med at bruge til vand og baad tilbage. Vi snakkede med dem på hotellet og det virkede som om der ingen problemer var mere. Så vi turde godt tage vores kamera med. Men er saadan lidt bange for at miste alle sine billeder. Penge kan man altid få ingen, men billeder. Jeg skiftede dog lige min flashcard ud i mit digital kamere således vi kun havde nogle få billeder med.

Turen forloeb dog unden problemer. Vi moedte et par lokale og alle var venlige. Stien til at starte med var ikke mere en jordsti. Den bugtede sig op og ned langs bjergsiden. Tiltider måtte man faktisk kravle. Efter den foerste lille landsby (1 times gaatur) blev stien til en lille grusvej. Her gik vi så i ca 1 1/2 times tid endnu før vi kom San Markus.

San Markus skulle have en rigtigt lille alternativ by og det var også rigtigt. Vi havde dog set mere alternative, men der var masser af massagecentre, holistiske centre og yoga centre etc. Der skete dog ikke så meget mens vi var der så vi tog hurtigt baaden tilbage. Men det var dog en deejligt afslappende sted da det laa lidt inden i en slags skov.

Tilbage på vores superhotel tilmeldte vi os "familystyle" middagen. Indtil da gik tiden med at gaa i vandet. Man kunne spring i fra klipperne. Vandet var laekkert og vi undrede os over at ingen af de andre gaesterne gik i vandet. Men alle er maaske ikke vant til at gaa i fra klipper og maaske er vandet også for koldt. Men for os var det perfekt.

Efter et dejligt langt og varmt bad gik vi ned til middagen. Alle gaesterne havde tilmeldt sig så vi sad 20 mennsker omkring et langt bord. Vi fik sat os i den gode ende og hyggede os rigtigt. Menuen bestod af suppe, indisk kyllig i karry og en risbudding til dessert. Ganske dejligt.

Vi snakkede så godt sammen at vi (ca 8) forsatte vores snak udenfor efter middagen. Vi snakkede i et par timer, med udsigten ud over natten på søen og med en stjerneklar nat.

Og så i seng. Det var en helt fantastisk oplevelse at ligge og kunne se ud over søen og samtidigt kunne se stjerner.