« Panajachel - 11/1/2003 | Forside | Panajachel/Jaibalito - 13/1/2003 »

Panajachel - 12/1/2003

Efter en dejlig nats soevn var vi nu alene for foerste gang i lang tid. Foerst havde vi rejse med Jan og Bodil og derefter med Jan og Elsebeth.

Vi har proevet aftenen før at leje mountain bikes men alle firmaerne var lukket. Vi ville tage ud til San Catarina samt San Anotnio som er to smaa landsbyer som ligger henholdsvis 5 km og 10 km vaek.

Da ingen af stederne heller ikke havde aabent tidligt om morgenen (kl 8.30 hvilket er tidligt hernede) så besluttede vi at vi bare kunne gaa dertil. Vi fik lige koebt lidt broed og vand som vi så kun spise undervejs.

Vejen til landsbyerne var heldigvis ikke saerligt trafikeret så det var en behagelig gaatur. Udsigten er helt fantastisk. Man gaa på bjergsiden med udsigt om den 128 km2 store soe med 3 vulkaner i baggrunden. Vejret var sol fra en skyfri himmel.

Der ligger nogle utroligt store og meget flotte villaer på bjergsiden. Vi er ikke sikre på hvem der bor der men de maa være ganske rige. Maaske nogle millionaerer fra Guatemala City. Det tager kun omkring 3 timer at koere dertil.

Der var ikke så meget at se i San Catarina. Der laa dog et flot hotel som de dog havde vendt forkert. Dvs at vaerelserne ikke laa med havudsigt men istedet udsigt ud over hotellets pool. Det var dumt. Isaer med den udsigt.

Vejen til San Antonio gik ligesom vejen til San Catarina meget op og nede, så her fik vi god motion. Med varmen taget i betragtning var det lidt haardt. Vejsiderne var mange steder fyldt med bourganvillaer (forkert stavet) i alle mulige farver.

Fremme i San Antonio, slappede vi lidt af nede ved vandet. Her sad der en del kvinder og ordnede foraarsloeg. De blev renset og lagt i bunder. De sad alle i deres traditionelle dragter. En del af dem sad lige midt i solen. Puha det maa være varmt.

Der var ikke nogen baad hjem så vi frygtede lidt at vi skulle gaa hele vejen hjem igen. Heldigvis kom der hurtigt en lille pickup van hvor der i forevejen var en del personer (alle lokale), isaer kvinder. Vi kom op ofg koerte afsted. Kvinderne var maegtigt interesseret i so og alt lige fra bukser til sko til hud blev studeret noeje. Det var ikke helt så billigt at koere på ladet som vi havded regner med men det var en nem maade at komme hjem på.

Frokosten blev indtaget på et af byen joga steder hvor der også var en frokostrestuarent. Stedet var aabenbart et lokalt haengeud sted for en del af de udlaendige der bor og arbejder i byen. Super laekker mad men også lidt dyrt.

Vi fik ordnet vores bus fra Panajachel til Antigua og reserverede samtidigt et hotelvaerelse på et lille hotel på en bjergside et 1/2 times sejlads fra byen. Herefter satte vi os ned ved stranden, hvor ingen ioevrigt bader, og laester et par timers tid. Dejligt bare at have tid til at laese.

Mens vi laeste kom der selvfoelgeligt en masse saelgere, lidt irreterende, men der kom også en lille dreng og vare meget interesseret i hvad der var på forsiden af vores boeger. Mange af boernen beder om en pen og vi havde lige en i overskud så den fik og blev meget glad.

Saa endnu engang den flotte solnedgang og gik dernaest hjem. Naar solen gaar ned bliver det meget hurtigt koldt og moerkt og blaeser op. Og det kan virkeligt blaese. Det stormer faktisk. Solnedgangen er desuden meget hurtig. Er det fordi man er naer aekator eller fordi det er vinter?

Om aftenen spiste vi på Cafe Bombai og fik en super salat og en halvvarm lasagne. Kl ca 21 var vi begge traette og gik lige på hovedet i seng.