« Panajachel - 10/1/2003 | Forside | Panajachel - 12/1/2003 »

Panajachel - 11/1/2003

Vi stod op tidligt da vi skulle til soendags markede i Chichicastenango. Det skulle være utroligt farverigt og flot. Vi havde snakket med vores hotel mand og han havde sgat at vi skulle være på markedet omkring kl 8. Så vi skulle have en chickenbus (lokal) bus kl 7. Det var tidligt, men vi overlevede da.

Busturen tog omkring en times tid. Jo laengere vi koerte op jo mere taage kom der og jo koldere blev det. Det havde vi ikke regnet med da det jo altid bliver dejligt varmt lige efter solen er staaet op. Så vi sad taet sammen så vi ikke blev kolde. Taet sidder man dog helt automatisk i en chickenbus. Vi kom i snak med en Canadisk pige så turen foeltes ikke så lang.

Man ankommer i byen lige ved en af de smaa stier ind til markedet. Markedet var ganske stort og fyldte det meste af en bydel. Så holde på hat og briller. Vi skal på marked.

Paa markedet saelges alt. Og jeg mener alt. Lige fra taepper, til brugte sko til rejer til turistting til grise og hoens. Her daffede vi så rundt i et par timer. Man bliver dog lidt traet da mange af boderne saelger det samme.

Markeder rundt om hele verden er naesten de samme. Så vist man har set et marked har man naesten set dem alle.

Omkring kl 11.30 startede en procession, hvor der baeres et lille skab med deres helgenen fra den ene kirke til den anden. Sammen med dette danses der og bedes. Der afskydes desuden fyrvaerkeri så det foeles en anelse farligt. Der bliver også baaret rundt på nogle boetter med kul i således det hele er indhylet i lidt roeg.

Vi fik koebt et par gaver til jer derhjemme og set en masse sjove ting. Grisemarkedet er altid sjovt.

Da vi efter et par timer var traet af gaa rundt, gik vi lidt rundt i den anden del af byen. Vi var bla på deres kirkegaard som var lidt af en oplevelse. Utroligt farverig og ganske specielt. Her overvaerede vi bla en lille mindehoejtidlighed hvor der blev smidt nogle kanonslags agtige ting på en lille baal. Ganske maerkeligt og samtidigt fasenerende. Senere så vi også en slags djaelveuddrivelse hvor en blev vasket med nogle blade og vi kunne hoere ordet "lucifer". Smaa drenge spillede fodbold på kirkegaarden og der gik soerme også hoens rundt derinde. Anderledes.

Efter lidt laekker frokost tog vi bussen tilbage. Vejret var så smaa ved at blive bedre med bedste blev det da vi naaede til Solola. Vi valgte at blive lidt her for at gaa rundt og det var et godt valg, for da vi skulle til at tage en bus hjem så vi at de havde en slags by festival, med dans, musik og sang. Vi var de eneste "gringoer" her, så vi fik også lidt opmaerksomhed.

Vi fik sagt farvel til Elsebeth og Jan der skulle videre til Antigua. Vi så solnedgang over bjergene og vulkanen siddende på Sunset Cafe med en koelig oel og en drink.

Man skal virkeligt handle naermest med hver eneste ting i Guatemala. Selv koeb af vand i smaa kiosker proever de at tage overpris. Det har vi aldrig vaeret ud for foer. Også gadehandlerne starter med sindsyge overpriser.