« Chiapa de Corzo/San Cristobal - 4/1/2003 | Forside | San Cristobal - 6/1/2003 »

San Cristobal - 5/1/2003

Vi stod op kl ca 8.00 da vi skulle på tour kl 9.00. Koebte lidt broed og ost i et supermarked og satte os ved tour firmaet og ventede. Man skal jo have lidt mere taalmodighed her end derhjemme. Kl 9.00 er ikke altdi kl 9.00. Med ca 25 min forsinkelse kom vi så afsted.

Vi koerte i en US van og vi 12 personer. En rigtigt amerikaner van med en affjedring som goer at man hele tiden vugger lidt.

Vi startede med at koere ud til nogle grotter Grutas de San Cristobal. Vores chauffoer kunne ikke engelsk så vi fik af vide at nogle af de andre i bilen at det var altså her man skulle se grotter. Det var ikke umiddelbart klart da der var et stoerre marked foran grotterne. Naa men grotter fik vi da set. Man kunne gaa omkring 350m ind i grotter på en sti, derinde sluttede stien så og man måtte gaa samme vej tilbage.

Tilbage i bilen og videre. Vejret var virkeligt smukt. Hoej sol og varmt. Derefter stoppede vi ved at potte marked hvor der bev solgt alt fra potter til vaser til taepper. Et sikkert turisthit. Byen hed Amatenango del Valle. Bodil fik koebt en vaase forestillende en due. Jeg siger ikke mere...

Vores chauffoer var ikke lige på toppen. Jeg fangede ham to gange hvor han sad og nikkede lidt. Ikke helt sikker på om han sov men han holdt skarp oeje med ham resten af vejen. Jeg hader saadanne chauffoere.

Naeste stop var Tenam Puente som er et arkaeologisk sted som danskeren Franz Blom har vaeret med til at finde og udgrave. Fra vejen af var stedet umuligt at se men udsigten deroppe fra var fantastisk. Det var 4 stoerre pyramideagtige bygninger og en masse mindre bygninger samt et par bold omraader formet som et I, hvor de spillede spil.

Saa gik turen til Motebello Lakes som var turens hoejdepunkt. Det er et sted som bestaar af en hel del soeer som alle har forskellige farver. Et dejligt afslappende og stille sted. Det ligger omkring 1 1/2 times koersel fra San Christobal. Vi standsede først ved et lille udsigtspunkt hvor man bla i baggrunden kunne se Guatemales bjerge.

Naeste stop var helt klart det flotteste. Fra et lille udsigtspunkt kunne man se 5 soeer på en gang. Hver med deres forskellige farver. Farverne var dog ikke super meget forskellige men man kunne dog godt se en forskel. Vi skulle stoppe her i 20 min så vi gik en lille tur videre op af grusvejen som vi var kommet af. Jeg skulle desvaerre lige smide en sten ud i vandet og kom til at forvridde mit knae lidt. Heldigvis kun lidt så her i dag er stille dag. Naa men tilbage i bilen og på vej hjem. Klokken var omkring 16.30.

Vi var hjemme i San Christobal omkring kl 18.15 hvor vi gik ned på et andet tour firma og fik bestil rejse til Jan og Bodil samt vores rejse ind i Guatemala. Stedet skulle være godt og ejeren snakkede godt engelsk.

Tilbage på hotellet og få et varmt bad. Vi bader ovre hos Jan og Bodil da der i deres afdelingen af hotellet er mere varmt vand end i vores. Der er kun til de 2 foerste personer.

Aftenen forinden havde vi spottet en laekker restuarent nede på en af sidegaderne til torvet. Podama et eller andet hed den. Stilligt indrettet ligesom de fleste andre ting hernede. De har ganske glimrende stil, dog gaar deres julepynt lidt ovre i det kiksede. Det bliver vist nok også haengende til en gang i marts er vi blevet fortalt. Men maden var glimrende. Vi fik alle steaks.

Nu var vi alle ganske traette så turen gik direkte hjem i seng. Endnu en dag overstaaet. Lidt underligt at vi stadigvaek har naesten en maaned tilbage.