« Oaxaca - 2/1/2003 | Forside | Chiapa de Corzo/San Cristobal - 4/1/2003 »

Oaxaca/Chiapa de Corzo - 3/1/2003

Stod forholdvis tidligt op og fik pakket. Fik lige skrevet lidt dagbog og sendt et par emails. Der er internet cafe rigtigt mange steder. Email har virkeligt revolutioneret ferie kommunikationen.

Gik en tur rundt i byen og fik endelig set kirken med på torvet. Nu havde vi gaaet forbi den så mange gange. Fik også set regeringsbygningen, den var dog lukket, så vi måtte snigkigge ind gennem en af doerene. Det er den bygning som seperatisterne besatte i 1994 ved deres oproer.

Gik også lige over og viste Jan og Bodil det dyre og laekre hotel Camino Real, hvor vi havde set dans dagen foer. På vejen hjem fik lige set Museum Arte de Rafine.

Fra hotellet blev vi samlet op af en taxi og kørt ud til lufthavnen, hvor vi skulle flyve til Tuxla. Ganske behagelige lille flyvetur på omkring 40 min.

I lufthavnen i Tuxla tog vi en taxi til Chiapa de Corzo. Ganske glimrende lille hotel og endda med en svoemmepool. Dette skulle vise sig at være behageligt da temperaturen i Chiapa de Corzo var en helt anden end i Oaxaca. Meget varmere og mere fugtigt ca 30 grader.

Vi gik ned til floden og fik en drink. De var noget skuffet over vi ikke skulle spise så vi blev naermest smidt vaek da vi ikke bestille flere drinks, men vi fik da laest lidt i vores boeger.

Tilbage til hotellet og en hurtig dukkert i poolen. Superlaekkert. Så var det snart spisetid. Vi gik lidt rundt i byen for at finde et sted men fandt ikke helt noget. Så så vi et lille gadekoekken hvor maden så rigtig laekker ud. Vi var ikke helt sikker på smagen, men lidt skal men jo vove. Og det viste sig at være et rigtigt godt valgt. Det smagte utroligt god. Lidt ala det grillkoed man faar i Graekenland.

Hele torvet i byen var en stor fest. Marked, musik og atter musik og i en lydstyrke der sagde spar to. Under middagen fik vi snakket lidt med et mexikansk par og kvinden advarede os mod Guatemale. Så nu tager vi de sikre rute ind i landet og undladet selv at skulle krydse graensen.