« Første dag i Mexico City | Forside | Oaxaca - 30/12/2003 »

Mexico City - dag 2

I dag tog vi med de andre ud og se på nogle pyramider som ligger udenfor Mexico City. Vi var tidligt oppe og tog ind til de andre hvor vi lige fik lidt morgenmad. Dernaest tog vi metroen ud til busstationen og derfra en bus videre ud til Teotihuacan, som ligger 50 km fra downtown. Et meget stort omraade hvor de mest markante stoerrelser er to pyramider. Sol og maanepyramiden.

Teotihuacan var Mexicos største antikke by og hovedstanden i hvad der var Mexicos største praeg pre-spanske rige. Byen var delt ind i kvartere af to store avenuer, den ene bliver kaldt "de doedes avenue". I storhedtiden boede der i omroedet omkring 85.000 mennesker.

Vi traskede lidt rundt og besteg selvfoelgeligt begge pyramiderne. Solpyramiden er omkring 70m hoej og har omkring 250 trin til toppen. Maanepyramiden er noget mindre men trapperne på begge pyramider var utroligt stejle, så man skulle holde tungen lige i munden.

Vejret var super skoent. Lidt overskyet så vi undgik at blive kogt ihjel. Man faar dog stadig drukket en hel del vand. Vi var i omraadet til omkring kl 16.

På vejen tilbage så vi Bastilica de Guadalupe, som er Mexicaners valfartssted. Bestaar af en ny og en gammel kirke og 7 templer.

Her til aften tager vi så natbussen til Oaxaca. Så nu skal vi have et bad og lidt at spise.